Seniorboliger Gartnergården

Skjeberg Alle, Høje Taastrup

Type Bolig, Offentlig bygning
Bygherre KAB, MT Højgaard/Scandi Byg A/S
Status Opført, 2019
Areal 2400
Team Christian Tranberg, Charlotte Christine Tranberg
Samarbejde Atelier Lorentzen Langkilde Aps, KAB, MT Højgaard A/S, Scandi Byg A/S

Danmarks første Svanemærkede seniorboligprojekt er placeret centralt i Høje Tåstrups udviklingsområde på Skjeberg Allé. Gartnergården består af 30 nye lavenergi boliger til ældre brugere bygget op omkring et grønt intimt fælles gårdrum.
Seniorboligerne er omgivet af private- og almene familieboliger, og der er store visioner fra kommunens side om, at skabe et solidt fundament for et socialt fællesskab og aktiviteter på tværs af generationer.

Gartnergården er udviklet til industrielt fremstillet modulbyggeri i samarbejde med Scandi Byg A/S. De færdige volumener samles på pladsen og beklædes med facadeskifer til sidst.

Gartnergården er bygget op omkring en fælles grøn oase, som alle indgange, haver og terrasser henvender sig i mod. Dette styrker oplevelsen af at være en del af noget fælles og giver muligheden for at mødes på tværs af boligerne i løbet af dagen.

Ovenstående billeder er lånt af Scandi Byg A/S

Så er Gartnergården klar til indflytning d. 1. feb. 2021. Vi glæder os på beboernes vegne, og vi glæder os til at se det grønne gårdrum springe ud til foråret.

Så fik vi endelig holdt Rejsegilde d. 18. august 2020. Vi glæder os til at facaderne og det indre gårdrum er færdigt, så brugerne kan flytte ind.

Så er alle volumener placeret på grunden. Fremspringene former det indre gårdrum, som alle boligerne har indgang fra.

Første spadestik er taget d. 4. november 2019. Vi glæder os til at tage de næste step.

Billeder fra konkurrenceprojektet nedenfor.